(placeholder)
(placeholder)
(placeholder)
(placeholder)
(placeholder)

We were commissioned by Triakon Engineering to provide architectural services for new gymnasium for their client PRASA CRES, who required a new staff gymnasium at their head office, PRASA House, in Pretoria.

The gym is located on the north west section of the ground floor with expansive views of the Gautrain line and staff parking area. Our design places the training areas on the perimeter to maximise natural light, ventilation and views while ablutions, medical treatment room & admin office are all inward facing. We created dedicated cardio and strength training areas as well as a flexible yoga / aerobics studio in the space provided.

At our clients request, we created a very understated yet sophisticated interior design theme in line with the PRASA corporate colours and approved finishes. The ablution facilities, which include a dedicated paraplegic friendly toilet & shower, are finished with a dark grey tile common in most new PRASA CRES developments.

before

vision

Due to the limited space available, efficient space planning was crucial to maximising our clients accommodation requirements while ensuring that the core functional aspects of the gym were not compromised. Construction was completed end of May 2016.