(placeholder)
(placeholder)
(placeholder)
(placeholder)
(placeholder)

Our proposal seeks to create one cohesive complex with the church and the Sunday school facility. The hall area is an open flexible space which can be divided into various smaller spaces as required. The ablutions block is located on the east, keeping it close to existing plumbing services of the church. The hall opens out onto a covered  patio which serves as an extension   to the hall. The covered patio is screened on the west through the use of a living wall.

The design of the building utilises simple rectilinear forms maximising usable space. The facades of the main building are face brick while the ablutions block is bag washed and painted brickwork. The north facade is generously glazed while the south has fewer randomly placed windows. A mono pitch roof is utilised for its simplicity and rain water harvesting potential.

The Beth el Church in Germiston, Johannesburg required a new Sunday school building to cater for its expanding congregation. The Sunday school building was to be totally self sufficient complete with its own ablutions and kitchen facilities.