(placeholder)
(placeholder)
(placeholder)
(placeholder)
(placeholder)

We provided architectural services to Triakon Engineers who were appointed by PRASA Cres for the refurbishment of the Esbil Retail Store at Park Station, Johannesburg. The existing store occupied two levels, with only the ground floor level retail floor in active use. The upper level, with its temporary timber floor, was used as a miscellaneous storage area.

Our intervention frees up the claustrophobic ground floor retail area by removing the redundant timber upper level creating a bright and airy double volume space. We introduced a new ceiling with a simple combination of bulkheads and curved canopy panels to add some glamour to the otherwise ordinary interior.

In addition to the interior upgrade, we also designed a new entrance canopy and signage to replace the existing but out-dated canopy. Practical Completion of the 'White Box' was achieved on 30th September 2014.